Sambal Udang Wangi

Resepi dari dapur Kak Rinn ni...terliur betul tengok dia tayang udang ni...meh layaannn...emm bila masak tu naik bau macam butter prawn jek!
Bahan:-
300 gm udang
segenggam udang kering - rendam dan tumbuk halus
3 sudu besar cili kisar
3 tangkai cili padi - cincang
3 tangkai daun kari
5 ulas bawang putih - cincang
1/4 cawan air
beberapa titis minyak bijan
minyak masak
garam
gula
Cara Memasak:-
Panaskan minyak, tumis bawang putih bersama daun kari hingga naik bau. Masukkan udang kering, cili kisar dan cili padi. Tuangkan sedikit air dan biar mendidih. Masukkan udang dan minyak bijan. Masukkan garam dan gula secukup rasa. Gaul rata. Angkat dan hidang...

Related Posts

0 Response to "Sambal Udang Wangi"

Catat Ulasan

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel