Puding Roti Caramel

Bahan-Bahan:-
Bahan A
1/2 cawan gula - dicairkan buat gula hangus dan tuang dalam loyang kukusan yang telah digriskan dengan sedikit butter terlebih dulu. Ketepikan.
Bahan B:-
1 buku roti (*ummi guna 10 keping roti Gardenia)
1 tin susu cair (*ummi guna Ideal Nestle)
1 tin air buah dan fruit cocktail/peach
2 biji telor
1/2 cawan gula
1 sudu teh esen vanila
2 sudu besar rata tepung kastad
Hiasan:-
1 tin buah koktel/peach (*ummi guna peach je)
Panaskan kukusan. Gaul rata semua bahan B kecuali fruit cocktail dan tapis (*ummi blend sekejap). Masukkan bancuhan ke dalam loyang yang diisi gula hangus tadi. Tutup loyang dengan plastic glaze nipis (cling film). Kukuskan selama 30 minit. Sejukkan dahulu dalam fridge baru diterbalikkan ke dalam pinggan puding bersesuaian. Susun buah-buahan perlahan2 atas puding. Hidangkan...Mesti terangkat berbuka puasa nih!
0 Response to "Puding Roti Caramel"
Catat Ulasan