Apam Pisang Coklat

Bahan A (Diayak):-
- 2 cawan tepung gandum
- 2 sudu besar serbuk koko (*ummi letak 3 sudu bsr)
- 1 sudu kecil soda bikarbonat
- 1 sudu kecil baking powder
- sedikit garam
Bahan B:-
- 1 cawan pisang emas/berangan - dilecek (*ummi guna pisang emas)
- 1 cawan minyak (*ummi guna canola oil)
- 1 1/2 cawan gula perang
- 2 biji telor (dipukul sedikit dgn garfu)
- Masukkan kesemua bahan A ke dalam mangkuk besar dan gaul rata.
- Masukkan pula bahan B dan gaul sebati.
- Masukkan ke dalam acuan-acuan kecil/loyang. (*ummi letak lebih dari 3/4 paras muffin cup tu, so dia naik cantik bila bakar :D)
- Kukus selama 30 minit/hingga masak - Ummi bakar pada suhu 180C selama 13 minit.
0 Response to "Apam Pisang Coklat"
Catat Ulasan